A zárófordulóra halasztották a román U21-es fociválogatott rangadóját

Horváth Bálint Ottó 2020. április 04., 16:02

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) úgy döntött, hogy az U21-es válogatottak márciusi és júniusi Eb-selejtezőit novemberben rendezik meg. Románia az őszi zárófordulóban sorsdöntő mérkőzést játszik Dániával.

A tavalyi Eb-n bravúrral menetelő játékosok pályára léphetnek az olimpián Fotó: FRF

A román válogatott március 31-én a csoportelső dánokat kellett volna fogadja, de a koronavírus-járvány miatt az összecsapást elhalasztották, így a két együttes csak novemberben mérkőzik meg egymással. A szervezet közlése szerint a selejtező-sorozat többi találkozóját az eredeti időpontban, szeptemberben és októberben játsszák le.

A 2021-es magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének felénél

Románia 10 ponttal a második helyet foglalja el a 8-as csoportban a hibátlanul éllovas, 15 pontos Dánia mögött.

A jövőben rendezendő kontinenstornán 16 válogatott szerepel majd – az eddigi 12 helyett –, a két házigazda mellett az összesen kilenc csoportgyőztes, a legjobb csoportmásodik, illetve a négy pótselejtező nyertese kvalifikálja magát.

Az Eb-elődöntősök ott lehetnek az olimpián

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyta a román sportági szövetség kérését, miszerint a jövőre halasztott tokiói olimpián részt vehetnek azok a játékosok, akik tavaly nyáron az olaszországi és San Marinó-i Eb-n az elődöntőbe jutással kvótát szereztek. A nyári olimpia labdarúgótornáján ugyanis az U23-as korosztályú, azaz 1997-es születésű futballisták játszhatnak, csakhogy az egyéves halasztással sokan már nem illeszkednek be ebbe a szabályba. A FIFA közleményében azonban tisztázta ezt a helyzetet, miszerint az 1997. január 1-je után született labdarúgók jogosultak pályára lépni a 2021-es olimpián.