Tokiói olimpia: a kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

MTI 2020. április 04., 15:05

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Fotó: MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint – ahogy azt a NOB már a múlt héten jelezte – az eddig megszerzett kvóták megmaradnak, a további helyekért pedig legkésőbb 2021. június 29-ig lehet küzdeni.

{A}

A sportágspecifikus kvalifikációs szabályzatok átdolgozása a nemzetközi sportági szövetségek feladata. Ezeket a NOB jóváhagyása után előreláthatólag idén április vagy május folyamán hozzák nyilvánosságra. A MOB híre szerint a NOB arra buzdítja a nemzetközi szövetségeket, hogy az új kvalifikációs rendszerük az eredetit vegye alapul, így például az elmaradt kvótát osztó eseményeket ugyanolyan számú eseménnyel pótolja, amennyiben lehetséges.

{K1}

Az idei olimpiát múlt kedden halasztották el, ezen a hétfőn pedig a NOB bejelentette, hogy az eredetileg tervezettnél szinte pontosan egy évvel később, 2021. július 23. és augusztus 8. között kerül sor a tokiói játékokra.