Koronavírus-fertőzött az építőipari cég egyik alkalmazottja, a vállalat megtette az óvintézkedéseket

Bíró Blanka 2020. április 03., 17:27

Közleményben tájékoztat a Depo építőipari vállalat arról, hogy sepsiszentgyörgyi áruházuk egyik alkalmazottja koronavírus-fertőzött. Boér Lehel cégvezető hangsúlyozza, a járvány kitörése óta mindent megtettek, hogy az alkalmazottaikat, ügyfeleiket, vásárlóikat óvják.

Képünk illusztráció Fotó: Agerpres/Silviu Matei

A vállalat által kiadott közleményben hangsúlyozzák, a járvány kitörése óta egyszer használatos kesztyűket osztanak a vásárlóiknak, kézfertőtlenítőt biztosítanak, fertőtlenítik a felületeket, és megnövelték a házhoz szállítási kapacitást is. A munkaprogramot megváltoztatták, két váltásban dolgoznak, arra törekedve, hogy a munkatársaik ne érintkezzenek egymással. Az alkalmazottak minden reggel nyilatkozatot töltenek ki az egészségügyi állapotukról, betartanak minden a hatóságok által kért vagy ajánlott intézkedést.

A közleményben rámutatnak,

az alkalmazottjuk önhibáján kívül betegedett meg, nem volt szabadságon, és tudomása szerint nem érintkezett igazoltan koronavírusos beteggel.

Miután hőemelkedése volt, hívta a 112-es sürgősségi számot, majd a háziorvosát. Otthoni elkülönítésben maradt, és saját felelősségre kért tesztet a Pro Vitam klinikától, amelynek eredménye pozitív lett. Jelenleg a kórház fertőző osztályán fekszik. A feleségét is tesztelték, az ő eredménye negatív lett. Egyetlen munkatárssal érintkezett, a kontaktszemély pedig tünetmentes.

{A}

„A történtek fényében úgy véljük, bárki megfertőződhet, ennek valószínűségét pedig – a tünetmentesség miatt – csak tesztekkel lehet igazolni, így sokkal több tesztelésre lenne szükség. Ha nincs tesztelés, beteg sincs” – szögezik le a közleményben. Hangsúlyozzák, társadalmi felelősségtudatból tartották fontosnak a tájékoztatást.

A cégnél senki másnál nem jelentkeztek a betegség tünetei, a fertőzött személyhez köthető lappangási idő pedig lejárt, a tevékenységet folytatják, fokozottan fertőtlenítenek.

A cég ugyanakkor 10 ezer lejes támogatást is felajánlott kórházi eszközök beszerzésére.