Háromszéken három személyt nyilvánítottak gyógyultnak

Bíró Blanka 2020. április 01., 18:59

Három, korábban koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált személyt gyógyultnak nyilvánítottak és hazaengedtek a sepsiszentgyörgyi kórházból. Az elmúlt egy nap alatt egyébként közel nyolcszáz személy esetében ért véget a lakhelyi elkülönítés Háromszéken. 

Fotó: Bíró Blanka

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint szerdán 135 személy volt intézményes karanténban, további 2625 személy lakhelyi elkülönítésben. Az elmúlt 24 óra alatt összesen 792 személy hagyhatta el otthonát, esetükben megszűnt az otthoni elkülönítés kötelezettsége. Az intézményes karanténból hárman jöttek ki. A kórházban kezelt koronavírussal diagnosztizált betegek közül hárman szerdán elhagyhatták a kórházat, őket gyógyultnak nyilvánították.

A rendfenntartók 96 bevetésen vettek részt, 48 gépkocsit és 114 személyt kísértek át a megyén, 14 személyt karanténba kísértek. Leellenőriztek 2270 személyt, hogy betartják-e a karanténra, elkülönítésre vonatkozó szabályokat, 33 vállalkozásnál pedig azt vizsgálták, hogy a szükségállapot rájuk vonatkozó előírásait tiszteletben tartják-e. Ugyanakkor 69 bírságot róttak ki, összesen 137 ezer lej értékben a kijárási tilalom megszegéséért, és 400 lej értékben koboztak el javakat.