Célba ért az első száz maszk, a többi megvarrásához önkénteseket toboroznak

Gergely Imre 2020. április 01., 19:36

Gyergyószentmiklós legidősebbjeihez juttatta el a városháza az önkéntesek által készített első száz darab védőmaszkot. A polgármesteri hivatal felmérése szerint Gyergyószentmiklóson a 65 évet betöltöttek száma 3750, valamennyiük számára védőmaszkot biztosítanak.

Fotó: Gyergyószentmiklós Önkormányzata

A dupla rétegű pamutból előállított első száz darab maszkot a Gránátalma Egyesület varróasszonyai készítették el, a Vöröskereszt önkéntesei pedig már el is juttatták a legidősebbekhez. A postaládákba helyezték, használati útmutatóval együtt.

A további maszkok elkészítéséhez önkénteseket toboroz a városháza.

Minden kézre szükség van! Legyünk jó szomszédok! – olvasható az önkormányzat Facebook-oldalán közzétett felhívásában. A segíteni szándékozók a 0784-258449-es telefonszámon vagy a joszomszedok@gyergyoszentmiklos.ro emailcímen jelentkezhetnek. Számukra az anyagot az önkormányzat biztosítja, illetve arról is gondoskodik, hogy a kész termékeket elszállítsa és eljuttassa a célszemélyekhez.

Ezzel párhuzamosan az RMDSZ gyergyószéki szervezete is hasonló felhívást tett közzé. Ők is vállalják, hogy a maszkvarrásra jelentkezők számára ingyenesen adnak anyagot és szabásmintát. A jelentkezők korosztálytól függetlenül Barti Tihamér területi elnök Facebook-oldalán jelezhetik a szándékukat, illetve minden településen a helyi RMDSZ-elnököknél.