Milánóban képzeli el jövőjét a legértékesebb román labdarúgó

Orbán Zsolt 2020. április 01., 20:14

Kölcsönszerződése lejártával Andrei Radu visszatér az Inter Milánhoz, és a fiatal román kapus a fekete-kékeknél is maradna, mint Samir Handanovic tartaléka. A kérdés már csak az, hogy meghosszabbítják-e nyáron lejáró szerződését?

Újra az Interben bizonyítana a bukaresti kapus Fotó: Facebook/Genoa CFC

Bár jelenleg a Parmánál szerepel kölcsönben, nevelőegyesületénél, azaz a Internél képzeli el jövőjét Ionuț Andrei Radu. Erről a fiatal kapus ügynöke, Oscar Damiani nyilatkozott a tuttomercatoweb.com olasz futballportálnak.

A játékosügynök elmondása szerint nem jöhet más opció szóba, csak az Inter, és maximálisan megbíznak a milánói klubban.

Radu piaci értékét 12 millió euróra becsüli a Transfermarkt szakoldal, ezzel pillanatnyilag ő a legértékesebb román labdarúgó.

A listán az ajaxos Răzvan Marin a második 10 millióval, utána következik Vlad Chiricheș (Sassuolo), George Pușcaș (Reading), Alexandru Mitriță (New York City FC) és Florinel Coman (FCSB) egyaránt hat millióval.

Radu 2015-ben az Internazionale csapatánál kezdte felnőtt karrierjét, s bár a milánóiak első számú alakulatánál a szezon utolsó bajnokiján be is mutatkozott, az Inter vezetői a fejlődése érdekében kölcsönadták a másodosztályú Avellinónak.

Később visszatért az olasz élvonalba, a Genoa CFC színeiben 50 Serie A-meccsen lépett pályára, de az Inter vezetői visszavásároltak és idén januárban fél évre kölcsönadták a Parmának. Június végén lejár a szerződése a milánóiakkal, de az esetleges hosszabbításról egyelőre még semmi hír.

A bukaresti kapus az elődöntőig menetelő román válogatott kapitánya volt tavaly az olasz és San Marinó-i rendezésű U21-es Európa-bajnokságon. A Gazeta Sporturilor napilap a 2019-es év legjobb román labdarúgójának választotta a 22 éves hálóőrt.