A Sepsi-SIC-nél is megfordult amerikai kosárlabdázó hunyt el

Székelyhon 2020. április 01., 15:09

Harminckét éves korában elhunyt Mekia Valentine, a Sepsi-SIC volt légiósa, aki a 2012/2013-as idényben erősítette a sepsiszentgyörgyi kosárlabdacsapatot.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Tragikus hírt közölt szerdán Facebook-oldalán a Sepsi-SIC kosárlabdaklub: 32 éves korában életét vesztette a zöld-fehérek korábbi amerikai játékosa, Mekia Valentine.

A visszavonult kosárlabdázó egy kaliforniai kisvárosban, Goletában élt és humánerőforrás-asszisztensként dolgozott egy szoftvergyártó cégnek.

Amerikai sajtóhírek szerint egyelőre nem tudni, mi okozta Mekia Valentine halálát, a helyi seriffhivatalnál a boncolás eredményére várnak.

Mekia Valentine 1988. március 3-án született az észak-karolinai Greensboróban. A California Santa Barbara Egyetemen diplomázott 2011-ben, s bár a tehetséges játékost a WNBA-ben szereplő New York Libert draftolta, ő inkább légiósnak állt.

A Sepsi-SIC-et a 2012/2013-as szezonban erősítette, továbbá az izraeli, a lengyel és a német bajnokságban is megfordult. Hazatérése után ápolónőnek tanult, majd egy egészségügyi intézményben vállalt munkát beteggondozóként.