Kirúgta a hazaszökő két román labdarúgóját a Kisvárda FC

Orbán Zsolt 2020. március 31., 22:37

A csapat házi gólkirályának számító Gheorghe Grozav és a nemrég igazolt Iasmin Latovlevici is megszegte a hatósági előírásokat, a kisvárdai labdarúgóklub azonnali hatállyal szerződést bontott velük.

A 30-szoros román válogatott Grozav új csapatot kereshet magának Fotó: Kisvárda FC

Kettővel csökkent a román légiósok száma a magyar labdarúgó-bajnokság (NB I) hetedik helyén tanyázó Kisvárda FC-nél. Az észak-alföldi labdarúgóklub kedden jelentette be, hogy egyoldalúan szerződést bontott Gheorghe Grozavval és Iasmin Latovleviccsel, akik a belső szabályokkal és a hatósági előírásokkal cseppet sem törődve, engedély nélkül elhagyták a kisvárdai lakhelyüket, majd hazautaztak Romániába.

Az eset múlt szerdán történt, a koronavírus-járvány miatt két nappal később kijárási korlátozást vezettek be Magyarországon.

A kisvárdai klub honlapján olvasható közleményben Révész Attila sportigazgató kifejtette, a játékosok ezzel a lépéssel a csapattársaik és hozzátartozóik egészséget is kockáztatták.

„Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be.

Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel éppen szembe mennek. Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni

– nyilatkozta a klubvezető.

A gyulafehérvári születésű Grozav a csapat legjobbja volt, a házi góllövőlistát hét találattal vezette, ugyanakkor a gólpasszok tekintetében is az első helyen állt, öt egységgel.

A sportigazgató szerint nem tehettek különbséget játékos és játékos között, Grozav tettét megengedhetetlennek és megbocsáthatatlannak nevezte, ám az érdemeit nem akarta elvitatni és megköszönte a Bukaresti Dinamo volt játékosának, amit a csapatért tett.

Latovlevici februárban a török élvonalbeli Burasportól igazolt Kisvárdára, a Steaua korábbi balhátvédje egyetlen alkalommal sem került be a meccskeretbe, csupán a megye 1-ben szereplő Kisvárda II-nél lépett kétszer pályára.

A jelenlegi szerződésbontások után három román labdarúgó maradt a Kisvárdánál, a kapus Mihai Mincă, a középpályás Claudiu Bumba, valamint a középhátvéd Cornel Ene.