Újabb magyar úszóról derült ki, hogy koronavírusos

Székelyhon 2020. március 31., 18:54

Kapás Boglárka után újabb magyar úszó jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, Kozma Dominik szintén a közösségi oldalán osztotta meg a rossz hírt rajongóival. Sajtóinformációk szerint több másik úszó is megfertőződött. 

Otthoni elkülönítés vár Kozma Dominikra Fotó: MTI

Kapás Boglárkához hasonlóan Kozma Dominik is elkapta az új típusú koronavírust – írja a Nemzeti Sport Online.

{K1}

A világ és Európa-bajnok, illetve olimpiai bronzérmes debreceni úszó kedd délután közölte rajongóival a rossz hírt, majd nem sokkal később Kozma Dominik is bejelentette, hogy koronavírussal fertőződött.

Utóbbi sportoló a következőket írta az Instagramon: „Úgy tűnik, hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus...”

Az nso.hu értesülései szerint Kapás és Kozma mellett több magyar úszónak, illetve edzőnek is pozitív lett a második tesztje, de mivel több mindenkinél kétes az eredmény, újabb vizsgálatokra lehet számítani.

A magyar úszók a felkészülés folytatásához végezték el a kötelezően előírt teszteket.

Az MTI beszámolója alapján Kozma Dominik az M1 aktuális csatornának megerősítette, hogy neki is pozitív lett a második tesztje.

Vegyes érzésekkel fogadtam. Nem mondom, hogy nem vagyok tőle betojva. Féltem a feleségemet

– mondta a BVSC világ- és Európa-bajnoki bronzérmese, aki hozzátette, sincs semmi baja, egyetlen tünetet sem produkál.

Kozma a 2017-es budapesti rendezésű vb-n a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként lett harmadik, míg kontinensviadalról négy bronzérme van, köztük egy egyéniben.