Bajnokot hirdettek a szlovák extraligában, aztán visszavonták

Orbán Zsolt 2020. március 31., 16:37

Törölték a besztercebányai csapat bajnoki címét a Tipsport Ligában. A magyar alakulatokat is felvonultató élvonalbeli szlovák jégkorong-bajnokságnak a 2019/2020-as szezonban nem lesz győztese.

Potyára ünnepeltek a Kosok, mégsem lettek bajnokok Fotó: HC 05 Banská Bystrica

A szlovák extraliga – amelyben 2018 őszétől a MAC Budapest, valamint a miskolci DVTK Jegesmedvék is szerepel – a középszakasznál tartott, amikor a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt előbb felfüggesztették, majd befejezettnek nyilvánították.

Első körben a klubvezetők úgy határoztak, nem hirdetnek bajnokot, de egy újabb ülést követően a felsőház tabelláját vezető Besztercebánya csapatát nevezték ki végső győztesnek, így a „kosok” indulhattak volna a Jégkorong Bajnokok Ligájában.

Pár héttel az előbbi határozat után a Szlovák Jégkorong Szövetség felülírta a liga döntését és visszavonta a besztercebányai csapat bajnoki címét.

A Tipsport Liga honlapján szereplő közlemény szerint az egyesületek elhamarkodott döntést hoztak, ezt a szövetség március 31-én érvénytelennek nyilvánította. A HC 05 Banská Bystricánál így hiába ünnepelték meg a bajnokság megnyerését.

Az eredeti rangsor szerint a besztercebányaiak után a Slovan Bratislava a második, a HC Kosice a harmadik helyen végzett. Ami a magyar csapatokat illeti, a DVTK Jegesmedvék a kilencedik, a MAC Újbuda a tizedik pozíciót foglalta el a 13-as mezőnyben.