Egyre többen kerülnek ki a lakhelyi elkülönítésből Hargita megyében

Széchely István 2020. március 31., 17:07

Összesen mintegy 168 ezer lejre bírságolta meg a rendőrség és csendőrség a kijárási korlátozásokra vonatkozó előírások megszegőit hétfőn Hargita megyében. Az intézményes karanténban lévők száma 142-re nőtt megyeszerte, de információink szerint kedden kora délutánig igazolt koronavírus-fertőzés nem volt a megyében.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Több mint százan kaptak pénzbírságot hétfőn Hargita megyében azért, mert megszegték a kijárási korlátozásokra vonatkozó előírásokat – derül ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal által kedden 13 órakor kiadott közleményből. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság 97 alkalommal, összesen 159 700 lejre bírságolta meg a szabályszegőket hétfőn, a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség pedig 7 esetben büntetett, összesen 8000 lejre.

A hatóságok – összesen 45 rendőr és csendőr, 17 hatósági járművel – 9 autókonvojt kísértek át a megyén,

amint arról Adrian Pănescu, a megyei prefektusi hivatal szóvivője lapunkat tájékoztatta, a konvojok az Arad megyei határátkelőtől a moldvai megyékbe tartottak.

A prefektusi hivatal keddi közleménye szerint

142-re nőtt a karanténba helyezettek száma a megyében, de 20-an már elhagyhatták az intézményes izolációt.

Lakhelyi elkülönítésben 1957-en vannak megyeszerte, számuk több százzal csökkent az elmúlt napokban, ugyanis 1250-en már elhagyhatták otthonukat a kéthetes izolációs periódus lejártával. A kijelölt karanténközpontokban 597 hely áll a rendelkezésre.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság és a helyi rendőrségek hétfőn 658 lakhelyi izolációban lévő személynél ellenőrizték le, hogy betartják-e az elkülönítésre vonatkozó előírásokat, a csendőrség pedig további 105 ilyen személyt ellenőrzött le – áll a közleményben.