Autós üldözés Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2020. március 31., 14:21

Ittas, gépjárművezetői engedély nélkül közlekedő sofőr nem állt meg a rendőrség jelzésére Sepsiszentgyörgyön, autós üldözés lett a vége.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy hétfőn kora délután az Állomás negyedi körforgalomnál szolgálatot teljesítő rendőr jelzett egy gépkocsivezetőnek, hogy húzzon félre. Noha a sofőr látta a jelzést, továbbhajtott az 1918. December 1. sugárúton, a városközpont irányába. A rendőrök a nyomába eredtek, és mintegy kétszáz méter után, a Sport utcában megállásra kényszerítették.

A 39 éves férfi megpróbálta újra elindítani a gépkocsit, ezért kiemelték az autóból. A rendőrségi jelentés szerint erre ideges lett, erőszakosan viselkedett, ezért lefogták és megbilincselték.

A légalkoholszonda kereken egy mg/liter alkoholt mutatott ki a leheletében, ami után vért is vettek tőle az alkoholszint pontos megállapítása érdekében. A vizsgálat során kiderült, hogy a férfinak nincs gépjárművezetői jogosítványa. A gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, jogosítvány nélküli és ittas vezetés miatt zajlik a vizsgálat.