Ötvenkettőre emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Romániában

Székelyhon 2020. március 30., 20:41

További öt személy hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében Romániában, ezzel 52-re emelkedett az áldozatok száma – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint az 59 éves betegtől március 26-án vettek mintát, amelyet a jászvásári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A koronavírus jelenlétét március 27-én mutatták ki, a férfi hétfőn hunyt el a kórházban. A férfinek magas volt a vérnyomása és cukorbeteg is volt.

A 74 éves rákbeteg férfitől, akit március 19-én utaltak be az onkológiai osztályra, március 27-én vettek mintát, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A férfi március 27-én halt meg.

Az 52 éves férfi március 29-én hunyt el, nincsenek hozzátartozói, nem volt családorvosa, nem ismertek korábbi betegségei.

A 65 éves betegtől március 27-én vettek mintát, amelyet a bukaresti Regina Maria kórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A koronavírus jelenlétét szombaton, március 28-án mutatták ki, a beteg hétfőn hunyt el a kórházban. A nő szívbeteg volt.

A 60 éves nőtől, aki igazolt eset kontaktszemélye volt, március 26-án vettek mintát, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A nő március 29-én halt meg a vajdahunyadi kórházban.