Maradjunk otthon... és fűtsünk – ez vár ránk az elkövetkező napokban

Székelyhon 2020. március 30., 15:24

Az időszaknak megfelelően alakul az időjárás országszerte az elkövetkező két hétben, kivéve március 31-ét és április elsejét, amikor minden régióban hirtelen lehűlés várható, akár 15–16 Celsius-fokos hőmérséklet-csökkenést is regisztrálnak helyenként.

Képünk illusztráció Fotó: Varga György/MTI

Erdélyben fokozott lehűléssel indul a hét, március 31-én 3 Celsius-fok körül alakulnak a napi csúcshőmérsékletek, majd ezt követően fokozatosan felmelegszik az idő, április 7-e és 12-e között 14–18 fok várható. Az éjszakai hőmérsékletek fagypont alatt lesznek az első héten,

április elsején és másodikán lesz a leghidegebb éjszaka, mínusz 7 és mínusz 5 Celsius-fok körüli minimumokkal.

Ezt követően pozitív értékeket mérnek majd éjszakánként, de a hőmérséklet nem haladja meg a 4–5 fokos átlagot. Csapadékra nagyobb valószínűséggel március utolsó két napján, illetve április 9-én lehet számítani.

A hegyvidéken is lehűl az idő, március 31-én és április elsején mínusz 4 és mínusz 3 fokos nappali csúcsok várhatók. Ezt követően fokozatosan melegszik fel az idő, a második héten 5 és 8 fok közötti hőmérsékleteket fognak regisztrálni. Az éjszakai minimumok mínusz 10 és 0 fok között alakulnak. Szinte minden nap várható csapadék, de nagyobb valószínűséggel a jelzett időszak első, illetve utolsó napjaiban.