43 évesen elhunyt a Steaua és a CFR korábbi kapusa

Horváth Bálint Ottó 2020. március 30., 13:10

A Bukaresti Steaua és a Kolozsvári CFR korábbi kapusa, Martin Tudor 43 évesen hétfőn délelőtt Resicabányán szívinfarktusban elhunyt.

Archív Fotó: FRF

A Szeben megyei Feleken született Martin Tudor labdarúgói pályafutását a Petrozsényi Jiulnál kezdte, amelynek felnőtt csapatában 20 évesen csak egy mérkőzést játszott, majd 1997-ben a Szatmárnémeti Olimpiához került, ahol előbb feljutott az élvonalba, majd egy szezont töltött az első osztályban.

Kév évvel később a Bukaresti Steauához igazolt, ahol 2005-ig maradt, ez idő alatt két bajnoki címet (2001-ben és 2005-ben), illetve egy Szuperkupát (2001-ben) nyert a fővárosi gárdával. Ezt követően a Kolozsvári CFR-hez (2005–2007) szerződött, utolsó csapata pedig a városi rivális Kolozsvári U volt.

Labdarúgói pályafutását 2008-ban fejezte be, majd kapusedzőként dolgozott tovább. Kezdetben a Steauánál (jelenlegi FCSB), majd az U Craiovánál, a szaúd-arábiai Al Ittihadnál, a Daco-Geticánál, a Resicabányai CSM-nél, a Sportul Snagovnál, a CSU Craiovánál, valamint Victor Pițurcă korábbi szövetségi kapitány mellett a román felnőtt válogatottnál is tevékenykedett.