Újabb halálos áldozatokat követelt a koronavírus-fertőzés

Székelyhon 2020. március 30., 12:47

Halálhírrel kapcsolatos a Stratégiai Kommunikációs Csoport első hétfői közleménye, amely szerint koronavírussal fertőzött személyek vesztették életüket. 65-re emelkedett az elhunytak száma.

Képünk illusztráció Fotó: Agerpres/Silviu Matei
Koronavírus Romániában
Igazolt eset 1952
Elhunytak 65
Gyógyultak 209
Intézményes karantén 9255
Otthoni elkülönítés 126 371
Elvégzett tesztek 23 103

 

23.00 – Huszonkettővel emelkedett a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható halottak száma az országban vasárnaphoz képest, ez az eddigi legnagyobb növekedés 24 óra leforgása alatt a járvány romániai megjelenése óta. Az elhalálozási statisztikát a Suceava megyei adatok dobták meg, ahonnan hétfőn egyszerre 13 elhalálozást regisztráltak.

20.00 – További öt személy hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében Romániában, ezzel 52-re emelkedett az áldozatok száma – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

18.30 – Újabb személy hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében Romániában, ezzel 47-re emelkedett az áldozatok száma. Egy 77 éves Hunyad megyei férfiről van szó, akinek szívkoszorúér-betegsége volt. A férfitől – aki egyetlen fertőzött betegnek sem volt kontaktszemélye – 27-én vettek mintát, amelyet a temesvári járványkórház laboratóriumában vizsgáltak meg. A koronavírus jelenlétét szombaton, március 28-án mutatták ki, és vasárnap hunyt el a vajdahunyadi kórházban.

14.59 – 285 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg az új koronavírussal Romániában – közölte hétfőn az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). Az Egészségügyi Minisztérium összesítése szerint a 285 személyből 91 orvos, 90 asszisztens, 26 ápoló, 8 takarító és 70 kisegítő alkalmazott.

14.28 – Két új halálesettel 46-ra emelkedett a koronavírussal fertőzött elhunytak száma hétfőn délutánra – tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Mindkét áldozat férfi, Temes megyéből.

13.20 – A vasárnap estig beérkezett adatok szerint továbbra sincs igazolt koronavírusos megbetegedés Hargita megyében, ezt a megyei népegészségügyi igazgatóság is megerősítette. 

A vasárnap este nyolc órakor rendelkezésre álló Hargita megyei adatok értelmében mindeddig 58 személy esetében végeztek koronavírus-tesztet, 53 eredmény érkezett meg, és mind negatív, öt laboreredményt még várnak a kolozsvári tesztelési központból, de a betegek, akiktől a mintákat begyűjtötték, már panaszmentesek.

13.00192-vel nőtt a koronavírusos megbetegedések száma Romániában az elmúlt 24 órában – közölte hétfőn 13 órakor a Stratégiai Kommunikációs Csoport (CGS). Eddig összesen 1952 esetet azonosítottak az országban, 209 személyt gyógyultnak nyilvánítottak. Ez idáig 44-en haltak bele a koronavírus-fertőzésbe. Az intenzív osztályokon 53 fertőzöttet kezelnek, közülük 33-nak nagyon súlyos az állapota.

12.45 – Még egy koronavírussal fertőzött személy életét vesztette – írja az Agerpres hírügynökség a Stratégiai Kommunikációs Csoport hétfői déli közleményére hivatkozva. A legutóbbi áldozat egy 74 éves, Szatmár megyei férfi.

A férfitől március 27-én vettek mintát, másnap beigazolódott a fertőzés, egy nappal később pedig meghalt a szatmárnémeti járványkórházban. A férfi magas vérnyomással küzdött, és kettes típusú cukorbetegségben szenvedett.