Módosul a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltató munkarendje

Gergely Imre 2020. március 30., 12:07

Levélben értesíti a fogyasztókat a Gyergyószentmiklós Helyi Távfűtési Közszolgáltatása (SPLT), hogy a koronavírus járvány megfékezésére tett óvintézkedésként változtat az eddig megszokott munkarendjén.

Fotó: Pinti Attila

A szolgáltató két hete új helyszínre tette át a székhelyét, március közepétől a Virág negyedben működik az irodája, itt zajlana az ügyfélfogadás is. Azonban, mint a levélből kiderül,

a közönségkapcsolati iroda programját felfüggesztették, kéréseket csakis postán vagy elektronikusan, a relatii@splt.ro címen fogadnak.

A hibaelhárításra vonatkozó bejelentéseket a 0751-327 827-es telefonszámon lehet tenni. Eddig minden hónap végén elvárták a fogyasztóktól, hogy tudassák a vállalattal a vízórák állását. A legtöbben cetlikre írva vitték az adatokat a szolgáltatóhoz, mostantól azonban ezeket nem fogadják.

A hőenergia-fogyasztást a 2017 március és 2020 február közötti időszak átlaga szerint fogják meghatározni.

A fogyasztási számlákat 3 havonta kiigazítják, de ennek az a feltétele, hogy a lakók biztosítsák a lakásokban a költségmegosztókhoz való hozzáférést, hogy ezt a cég szakemberei leolvashassák – olvasható a levélben. A rádiófrekvenciás mérőeszközök esetében a fogyasztás megállapítása a korábban megszokott módszer szerint zajlik tovább is.

Fejlesztik a hálózatot

A távhőszolgáltató tulajdonosa, vagyis a gyergyószentmiklósi önkormányzat fejlesztéseket tervez a hőelőállítás és elosztás hatékonyság növelésének érdekében. Pénteken tanácsülésen fogadtak el egy dokumentációt, ami szerint ebben az évben a Forradalom negyedi tömbházak hőcserélőit fogják újabbakra cserélni. A kormány SACET elnevezésű programja 85 százalékos finanszírozást biztosít a távhőrendszerek modernizálására, és Gyergyószentmiklós 1 millió lejes támogatásra számít idén. A fejlesztési program további hat éven át folytatódik, és ez évi 2 millió lejes beruházást jelent majd – közölte Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere.