Csak-csak beindul a magyar iskolatévé

Hajnal Csilla 2020. március 29., 20:46

Hétfőn délelőtt 10 órától az országos közszolgálati televízió elindítja a magyar nyelvű iskolatévé műsorát a nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára. Az adásokat a TVR3, illetve a kolozsvári és marosvásárhelyi stúdiók is közvetítik a záróvizsgákra készülő diákoknak. 

Órarend a magyar nyolcadikosoknak és tizenkettedikeseknek Fotó: Telesuli Facebook-oldala

A Magyar Szülők Szövetsége által kezdeményezett magyar tévéiskola az RMDSZ és a Román Televízió közreműködésével valósul meg, amely

minden hétköznap délelőtt és délután is közvetíti a magyar nyelvű tanórákat.

A nyolcadikosoknak magyar-, illetve matematikaórákat, a tizenkettedikeseknek pedig magyar-, matematika-, biológia-, fizika-, kémia-, társadalomtudomány- és történelemórákat tartanak a tévében.

Hétfő délelőtt 10 órától rajtol a műsor nyolcadikosok számára magyar nyelv és irodalom órával, 11 órától pedig matematika tanórát közvetít a marosvásárhelyi és kolozsvári stúdió szintén nyolcadikosoknak. 16 órától és 17 órától ugyanezt a TVR3 csatornája is műsorra tűzi.

Délután 15 órától a marosvásárhelyi RTV magyar nyelv és irodalom órát sugároz a tizenkettedikesek számára, 16 órától matematikát szintén a tizenkettedikesnek, a kolozsvári RTV 16 órától és 17 órától közvetíti a tanórákat. A teljes órarend a Telesuli Facebook-oldalán található, illetve a telesuli.rmdsz.ro oldalon is elérhető.

Ide töltik fel a tanárok folyamatosan a tananyagot, és itt lesznek elérhetőek és visszanézhetőek a virtuális tanórák,

így máskor is felhasználhatják ezeket a diákok és pedagógusok egyaránt.