Camora alig várja, hogy román válogatott lehessen

Orbán Zsolt 2020. március 29., 16:22

A Kolozsvári CFR csapatkapitánya februárban benyújtotta a román állampolgárság megszerzéséhez szükséges papírokat. A 33 éves balhátvéd a Mirel Rădoi vezette válogatott tagjaként szeretne kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra.

Camora akár az Eb-pótselejtezőre is nevezhető lesz Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A hajrájához érkezett Mário Jorge Malico Paulino, ismertebb nevén Camora honosítása, amely régóta téma a román sportsajtóban.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR meghatározó labdarúgója az előző hónapban megtette a szükséges lépéseket az állampolgárság megszerzéséhez. Egy friss nyilatkozat szerint alig várja, hogy meghívót kapjon Mirel Rădoi szövetségi kapitánytól.

A rutinos portugál balhátvéd a Digi Sport televízió műsorában elmondta, a februári hónap elején minden szükséges okmányt elküldött az Ifjúsági és Sportminisztériumnak. A procedúra három-hat hónapig húzódhat el, reméli minél hamarabb megkapja az állampolgárságot.

Azt tervezem, hogy miután befejezem a karrierem, Romániában maradok, így mindenképp előnyöm származna az állampolgárságból. Ami a válogatottat illeti, nagy örömöt jelentene számomra, hiszen labdarúgóként mindent ettől az országtól kaptam. Boldogan venném magamra ezt a csodálatos mezt, és szeretném, ha kijutnánk az Eb-re”

– jelentette ki a luzitán hátvéd.

Korábbi nyilatkozataiban Mirel Rădoi nem zárkózott el attól a lehetőségtől, hogy meghívót küldjön a honosítást kérelmező labdarúgónak. A Román Labdarúgó Szövetségnél szakmai igazgatóként dolgozó Mihai Stoichiță pedig úgy vélekedett, ha Camora megszerzi az állampolgárságot, biztosan számít rá a szövetségi kapitány.

Camora 2011 nyarán a portugál Navaltól igazolt a Kolozsvári CFR-hez, a „vasutasokkal” három bajnoki címet, egy Román Kupát és egy román szuperkupát nyert. Összesen 328 alkalommal lépett pályára a CFR mezében, ebből 37 európai kupameccs volt.

A Transfermarkt szakportál 1,4 millió euróra becsüli a kolozsváriak kapitányának piaci értékét. Camora szerződését tavaly 2022 júniusáig hosszabbították meg a klubjánál.