Több forgatókönyv is készül az európai labdarúgókupák befejezésére

Székelyhon 2020. március 28., 20:10

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, a szlovén Aleksander Ceferin szerint három forgatókönyv alapján fejezhetik be a két klubsorozatot, de ha a koronavírus-járvány elhúzódik, akár le is zárhatják a szezont.

A BL-döntőnek Isztambul adna otthont Fotó: UEFA

„Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni” – nyilatkozta Aleksander Ceferin a La Repubblica című olasz napilapnak.

A szervezet elnöke azt a lehetőséget még elképzelhetőnek tartja, hogy a következő idény később kezdődne, így annak elején zárnák le a 2019–2020-as sorozatokat. Ehhez viszont át kell dolgozni a lejáró szerződéseket és az átigazolási időszakot.

Azt viszont nem tudja elképzelni, hogy ez európai döntőket, így a Bajnokok Ligája és az Európa Liga végcsatározását nézők nélkül bonyolítsák le.

A BL-ben március 11-én, az EL-ben másnap rendezték az utolsó meccseket, mielőtt az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt felfüggesztette a sorozatok folytatását. Mind a két sorozat a nyolcaddöntőnél szakadt félbe. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa Liga idénybeli utolsó meccsét Gdanskban játszanák.