Még egy sepsiszentgyörgyi nőgyógyász hozta nyilvánosságra, hogy koronavírus-fertőzött

Bíró Blanka 2020. március 27., 17:17

Romulus Găzdac sepsiszentgyörgyi nőgyógyász a Facebook-oldalán nyilvános bejegyzésbe tette közzé, hogy koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták.

A sepsiszentgyörgyi kórháznál. Újabb orvos vállalta fel, hogy koronavírussal fertőződött. Képünk illusztráció Fotó: Kocsis B. János

Leírja, hogy a sors iróniája, hogy öt hónap megszakítás nélküli munka után erre a hétre volt beütemezve a pihenőszabadsága, de azt is elhalasztotta a járványfenyegetettség miatt. „Most betegszabadságon vagyok, a sepsiszentgyörgyi kórház koronavírus-fertőzöttek számára elkülönített részlegében.

Értékelem a megfelelő körülményeket, az egészségügyi személyzet szakmaiságát, komolyságát, és együttérző hozzáállását

– írja bejegyzésében az orvos. Legalább hat napja fertőzött a teszteredmény alapján, ám eddig nem volt semmilyen tünete, a családtagjai koronavírus-tesztje negatív. Az orvos óvatosságra, a szabályok betartására int, és optimizmusra biztat mindenkit, mert mint írja:

a betegséget le lehet és le kell győzni.

A sepsiszentgyörgyi kórház hét alkalmazottja esetében mutatták ki a koronavírust a tesztek.

Korábban András Pál, Kese Réka és Antal Álmos nőgyógyászok is nyilvánosságra hozták, hogy fertőzöttek. Carmen Stoica és Toma Áron nőgyógyászok közölték, a tesztjük negatív.

András-Nagy Róbert kórházigazgató pénteken sajtótájékoztatón leszögezte, a szülészet-nőgyógyászat osztályok lezárása után elkezdődött a találgatás a közösségi médiában, hangsúlyozta, nem elhallgatnak információkat, a szükségállapotban minden közleményt jóvá kell hagyassanak, de ha nem így lenne, akkor a betegek jogai miatt sem közölnének neveket.

A döntést, hogy nyilvánosságra hozzák vagy sem a nevüket, az érintett alkalmazottakra bíztuk – szögezte le az igazgató.