Hatvan önkéntes áll készen, hogy segítsen a vásárhelyi időseken

Antal Erika 2020. március 26., 22:34

Egyedül élő idős személyeken segítenek azok az önkéntes fiatalok, akik csatlakoztak a Segítséget kérek! elnevezésű kezdeményezéshez, amelyet Soós Zoltán polgármesterjelölt és csapata indított. Néhány nap alatt hatvan önkéntes jelentkezett több szervezettől is.

Bevásárolni, gyógyszert kivenni is segítenek. Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Ahogy Soós Zoltán fogalmazott, valamennyi marosvásárhelyi idős személynek szeretnének segíteni, azoknak, akik a koronavírus veszélye miatt otthon tartózkodnak, egyedülállók, vagy családtagjaik távol élnek tőlük.

Az önkéntesek bevásárolnak és a gyógyszerek beszerzését is vállalják, csupán jelezni kell nekik, hogy melyek azok az alapvető élelmiszerek, amire szükségük van, vagy milyen gyógyszert kell felíratni a háziorvosnál, illetve kiváltani a gyógyszertárból.

Soós Zoltán felhívta arra is a figyelmet, hogy aki ismer a közelében vagy ismerősei között ilyen személyt, az minél előbb jelezze a kezdeményezőknek, vagy a segítségre szorulóknak a lehetőséget.

A kezdeményezést a sooszoltan.ro oldalon lehet követni, ahol az önkéntesek is jelentkezhetnek, vagy a 0721–297417-es telefonszámon, amelyen az egyedül élő idős személyek is kérhetnek segítséget. A honlap segít kiválasztani azt, hogy mire van szüksége: bevásárlásra, kutyasétáltatásra, gyógyszerbeszerzésre, esetleg valami másra. A fizetési lehetőségek közül is kiválasztható a legmegfelelőbb: bankkártya, készpénz, átutalás, PayPal, Revolut. Akinek nincs internetlehetősége, az telefonon is elmondhatja, hogy mit szeretne.

Aki segíteni akar, az is kiválaszthatja, hogy milyen módon, milyen időszakban teheti meg ezt a legmegfelelőbben: bevásárlás gyalog vagy gépkocsival, kutyasétáltatás vagy valami más, hétköznapokon vagy hétvégeken.