22-re emelkedett a koronavírus romániai áldozatainak száma

Székelyhon 2020. március 26., 20:43

Négy új halálesettel 18-ról 22-re emelkedett a koronavírus-fertőzés áldozatainak száma Romániában – tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Képünk illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A négy új áldozat közül hárman férfiak: egy Dâmbovița megyei, egy Temes megyei, valamint egy Arad megyei férfi, 45 és 56 év közöttiek, valamint egy 70 éves Neamț megyei nő.

Az 56 éves Dâmbovița megyei férfit hemodialízissel kezelték a bukaresti Floreasca kórházban, ahonnan március 23-án, amikor pozitívnak bizonyult a koronavírus-tesztje, áthelyezték a fertőző betegségek kórházának intenzív osztályára.

A 49 éves Temes megyei férfit akut tüdőgyulladással diagnosztizáltak a Temesvári Sürgősségi Kórházban, de nem utalták be. A beteg korábban nem tartózkodott külföldön és nem került kapcsolatba koronavírus-fertőzöttel. Március 24-én nagyon rosszul érezte magát, mentőt hívtak hozzá, mintát vettek tőle, hogy leteszteljék a koronavírusra, de nem szállították kórházba. A beteg március 26-án hunyt el, aznap, amikor megerősítették, hogy koronavírussal fertőződött. A férfi egyéb krónikus betegségekben is szenvedett.

A 70 éves, hemodialízissel a Piatra Neamț-i kórházba beutalt nő a március 25-én került súlyos állapotba, ekkor merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja, amit 26-án, a halála napján igazoltak.

A 45 éves Arad megyei férfi kórházba szállítás közben, a mentőben veszítette életét március 25-én, aznap igazolták nála is a koronavírus-fertőzést.