Műszaki vizsga és kötelező autóbiztosítás – ha lejár, meg kell újítani a szükségállapot idején is

Széchely István 2020. március 27., 08:51

A gépkocsik kötelező időszakos műszaki vizsgájára (ITP), de a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra sem vonatkoznak a szükségállapot idejére előírt intézkedések, azaz ezeknek az érvényességét nem hosszabbítják meg automatikusan.

Az ITP közbiztonsági célokat szolgál, továbbra sem lehet lejárt érvényességű műszakival közlekedni. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Sok a bizonytalanság a szükségállapot idején érvényességüket vesztő okmányok, igazolások lejárati határidejének az automatikus meghosszabbításával kapcsolatban. A március 16-án megjelent elnöki rendelet ugyan kimondja, hogy a közintézmények által kiállított okmányok érvényességét automatikusan meghosszabbítják a szükségállapot idejére, valamint a 3-as számú, március 24-én érvénybe lépett katonai rendelet kitér arra is, hogy az említett dokumentumok cseréjére, meghosszabbítására vonatkozó kéréseket a szükségállapot megszüntetésétől számított 90 napon belül kell benyújtani az illetékes intézményekhez.

Mivel egyik rendeletben sem részletezik, pontosan mely okmányokra vonatkoznak a rendeletek, a Hargita Megyei Prefektusi Hivataltól kértünk tájékoztatást a témával kapcsolatban, főként a gépkocsik kötelező időszakos műszaki vizsgájára (ITP) vonatkozóan felmerült bizonytalanságok eloszlatására.

Az ITP-re nem vonatkozik

A kötelező műszaki vizsga (ITP) érvényességét nem hosszabbítják meg automatikusan, tehát azokat a gépkocsikat, amelyeknek a szükségállapot idején esedékes a műszaki vizsgája, el kell vinni az ellenőrzés elvégzésére engedélyezett szakcégek valamelyikéhez – hívta fel a figyelmet Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője. Elmondta,

az ITP nem egy egyszerű, lepecsételt, hivatalos engedély szerepét tölti be, hanem közbiztonsági célokat szolgál, továbbra sem lehet lejárt műszaki vizsgájú gépkocsikkal közlekedni,

hiszen az potenciális veszélyt jelentene a forgalom minden résztvevőjére. Noha kifejezetten a kötelező időszakos műszaki vizsgára vonatkozó előírásokat még nem jelentettek meg a szakhatóságok, de a szállításügyi minisztériumtól származó információk szerint sem lehet megszakítani az ITP érvényességét.

A nagy érdeklődés miatt a napokban a Román Gépjármű-bejegyzési Hivatal is több Facebook-bejegyzésben felhívta a figyelmet arra, hogy az okmányok automatikus meghosszabbítását lehetővé tevő előírás csak a műszaki vizsgát végző szakcégek engedélyére vonatkozik – azt egyelőre nem kell megújítani –, de gépkocsik műszaki vizsgájára nem.

Meg kell hosszabbítani a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást is

– erősítette meg lapunknak Adrian Pănescu.

Mire érvényes?

Vannak viszont olyan okmányok is, amelyek lejárati határidejét automatikusan meghosszabbítják, erről közleményben tájékoztatott a megyei prefektusi hivatal. Függetlenül az eredeti lejárati időtől, érvényesek maradnak a szükségállapot végéig

  • a jogosítványok,
  • az ideiglenes gépjárművezetői engedélyek,
  • továbbá a forgalmi engedélyt, illetve a gépjárművezetői engedélyt helyettesítő dokumentumok.

Ugyanez érvényes a gépjárműbejegyzéshez, sofőrvizsgához, jogosítványcseréhez szükséges dokumentumokra is, például az eredetiséget igazoló okiratra, az orvosi vizsgálat eredményére vagy a sofőriskola elvégzését igazoló dokumentumra.

Házhoz szállítják a biztosítást

A kötelező időszakos műszaki vizsgát (ITP) illetően még a szakcégek körében is tapasztalható a bizonytalanság. Hivatalos tájékoztatás hiányában ők is csak a napi híradásokból tudnak tájékozódni, ma nyitva tartanak, hogy holnap mi lesz, azt már nem tudják, mondták el egy székelyudvarhelyi szakvállalkozásnál. Ők

fogadnak előjegyzési kéréseket, de már nem dolgoznak minden nap,

úgy csoportosítják a műszaki vizsgára jelentkező gépkocsi-tulajdonosok kéréseit, hogy telített legyen a munkaprogramjuk a hét három napján, a többi napon nem mennek be dolgozni.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást már otthonról is lehet vásárolni. Egy biztosításokat értékesítő, székelyudvarhelyi, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi kirendeltséggel is rendelkező szakcég területi igazgatójától, Barabás Endrétől megtudtuk, ők

a rendkívüli helyzetre való tekintettel bevezették a „házhoz szállítást”, de még ők maguk is meglepődtek rajta, hogy klienseik többsége így szeretné megújítani a kötelező biztosítást.

A meglévő klienseiktől az adatokat sem kell elkérjék, hiszen szerepel a nyilvántartásukban, új klienseiktől pedig a telefonos egyeztetés során kérik el ezeket megbeszélve velük a fizetés módját is. Készpénzes és kártyás fizetést egyaránt elfogadnak, utóbbi esetében a cég munkatársa egy mobil kártyaolvasóval keresi fel az ügyfelet lakhelyén – magyarázta a cég területi igazgatója.