Nem hirdetnek bajnokot a romániai jégkorongligában

Orbán Zsolt 2020. március 26., 18:55

A Román Jégkorong Szövetség (FRHG) szűkszavú közleményben tudatta honlapján, hogy a korábban felfüggesztett bajnokságokat nem folytatják. A felnőtteknél a férfi és a női ligában sem hirdetnek bajnokot.

Az Erste Liga után a román bajnokság is idejekorán befejeződött Fotó: Pinti Attila

 A bajnokságok március közepén szakadtak félbe, a szövetség eredetileg zárt kapus mérkőzéseket rendelt el, majd március 31-ig felfüggesztette a felnőtt, ifjúsági és gyerek pontvadászatokat.

{A}

A FRHG vezetőinek közgyűlése után bejelentették, a szükségállapot és koronavírus terjedése elleni hatósági óvintézkedések miatt törlik a férfi és a női felnőtt bajnokságot, ahogy az U 20-as ligát is. Az U18-as és U16-os korosztályban az eddigi mérkőzések alapján alakítják ki a végső sorrendet.

Az idény befejezéséről hozott döntés kicsit sem meglepő, mivel az idegenlégiósok már hazautaztak a csapatoktól, ugyanakkor a legtöbb város jégcsarnokában a jeget is felolvasztották.

{K1}

A férfi bajnokság történetében 1948 óta először fordul elő, hogy nem hirdetnek bajnokot.

72 éve nem is rendezték meg a bajnokságot, amely még 1925-ben és 1926-ban, illetve a második világháború alatti három esztendőben (1939, 1942, 1943) maradt el.

A felfüggesztés pillanatában a Galaci CSM állt az alapszakasz első helyén, a galaciak 26 meccsen 73 pontot szereztek. A Duna-partiakat a Csíkszeredai Sportklub követte 72 egységgel, de a kék-fehérek négy mérkőzéssel többet játszottak az éllovasnál.

A harmadik Gyergyói Hoki Klub 31 találkozón 62 pontot gyűjtött. A sorban a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 következett, az utolsó helyezett pofozógép, a Sportul Studențesc nulla ponttal zárta a 2019/2020-as szezont.