1300 személyt igazoltattak, 170 ezer lejnyi pénzbírságot róttak ki Maros megyében

Simon Virág 2020. március 26., 17:07

Maros megyében az elmúlt 24 órában 900 személygépkocsit állítottak meg és több, mint 1300 személyt igazoltattak, vizsgálva, hogy rendelkezik-e munkahelyi igazolvánnyal vagy saját felelősségre írt nyilatkozattal. Azok, akik ezeket nem tudták felmutatni, pénzbírságot kaptak.

Szükségállapot és kijárási tilalom: Bárhol megállíthatnak és igazoltathatnak Fotó: Haáz Vince

Nem csak az utcán levőket, hanem az üzleteket is ellenőrizték Maros megyében is, vizsgálva, hogy betartják-e a koronavírus fertőzés megfékezése érdekében hozott intézkedéseket. Hat nagy üzletben helyszíneltek a közegészségügy munkatársai, kettőben nem volt megfelelően takarítva és fertőtlenítve. Az üzletekre kirótt pénzbírság összege összesen 2600 lej.

Maros megyében, a prefektúra közleménye szerint csütörtökön délben 3711 (szerdán 3284) személy volt otthoni elkülönítésben, 141-en (tegnap 95-en voltak) voltak intézményes karanténban.

Összesen 30 személynek járt le a tizennégyen  napos „fogsága”, ezek közül 20-an otthonukat, tízen a felügyelet karantént hagyhatták el. 

Az utolsó dortmundi repülőgépjárattal 26 utas érkezett, közülük 14-en voltak Maros megyeiek, ők intézményes karanténba vonultak. Mint ismert

csütörtöktől minden repülőjáratot beszüntettek a marosvásárhelyi reptéren.

A fertőző betegségek kórházában jelenleg 30 személyt kezelnek, szerdán 28-an voltak.