Felfüggesztették a fizetéses parkolást Sepsiszentgyörgyön – színészek telefonálnak a házi elkülönítésben levőknek

Bíró Blanka 2020. március 26., 16:45

A fizetéses parkolás felfüggesztéséről döntött Sepsiszentgyörgyön a Helyi Készenléti Bizottság. Ezt a parkolóautomatákra kihelyezett tájékoztató táblákkal jelzik. Ugyanakkor az önkormányzat 50 000 saját felelősségű nyilatkozat-űrlapot nyomtat, melyeket üzletekben, lépcsőházakban tesz elérhetővé.

Vigyáznak az idősekre Sepsiszentgyörgyön is, felhívják őket, hogy van-e valamire szükségük Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel segítik azokat, akik az űrlapot nem tudják kinyomtatni, hiszen mindenki csak a kitöltött vagy kézzel írt saját felelősségű nyilatkozat birtokában hagyhatja el az otthonát. Az önkormányzat kezdeményezésére minden házi elkülönítésben tartózkodó személyt a polgármesteri kabinet munkatársai, és

önkéntes alapon, a Tamási Áron Színház valamint az Andrei Mureșanu Színház színészei felhívnak telefonon, érdeklődnek a hogylétükről, hasznos információkkal látják el őket, segítséget ajánlanak fel.

Lomtalanítási akció is indul

Az önkormányzat a Tega köztisztasági vállalattal lomtalanítási akciót is indít, ingyen elszállítják a felesleges tárgyakat.

„A kijárási tilalmat figyelembe véve ez az időszak alkalmas arra, hogy rendet rakjunk lakásainkban, a régi felhalmozott kacatokat, melyeket évek során gyűjtögettünk és amelyek szükségtelenné váltak, véglegesen kidobjuk, legyen szó régi bútordarabokról, háztartási eszközökről, ruhákról, cipőkről és egyéb haszontalan eszközökről” – áll a felhívásban.

A sepsiszentgyörgyiek a 0267-310 123-as telefonszámon egyeztethetnek a lomok ingyenes elszállításáról. A megszokottól eltérően a nagyobb méretű zöld hulladékot is elszállítják.