Bekerült a Kolozsvári CFR kapusa az Európa Liga álomcsapatába

Székelyhon 2020. március 26., 14:35

A labdarúgás statisztikáival foglalkozó whoscored.com honlap beválasztotta az Európa Liga idei álomcsapatába a Kolozsvári CFR litván kapusát, Giedrius Arlauskist.

Biztos pontot jelentett a kincses város együttesének Fotó: Facebook/CFR Cluj

A román bajnoki címvédő Kolozsvári CFR nagyszerű szezont tud a háta mögött a második számú európai kupában, hiszen az Európa Liga egyenes kiesési szakaszának első fordulóját követően búcsúzott a kiírástól, a spanyol Sevilla idegenben szerzett több góllal ejtette ki a fellegváriakat.

A csapat sikeréből oroszlánrészt vállalt Giedrius Arlauskis kapus, aki kiválóan védte a kolozsváriak hálóját a Rennes, a Lazio, a Celtic és a Sevilla ellen is, a whoscored.com pedig beválasztotta a félbeszakadt idény legjobbjai közé.

A whoscored.com statisztikái szerint a 32 éves hálóőr 28 védést mutatott be az Európa Liga idei szezonjában, ez mérkőzésenként 3,5-ös mutatót jelent.

Az EL álomcsapatát a Manchester United dominálja, hárman képviselik a legjobb tizenegyben: Harry Maguire, Bruno Fernandes és Fred.

Az Európa Liga álomcsapata (2019. augusztus 19.–2020. március 12.):

Giedrius Arlauskis (Kolozsvári CFR) – Silvan Widmer (FC Basel), Harry Maguire (Manchester United), Gernot Trauner (LASK), Bukayo Saka (Arsenal) – Nicolo Zaniolo (AS Roma), Fred (Manchester United), Bruno Fernandes (Manchester United), Esteban Granero (Espanyol) – Umar Sadiq (Partizan Belgrád), Alfredo Morelos (Rangers).