Öt orvos hozta nyilvánosságra koronavírustesztjének eredményét: három pozitív, kettő negatív

Bíró Blanka 2020. március 25., 22:03

Eddig öt sepsiszentgyörgyi nőgyógyász hozta nyilvánosságra teszteredményét: hárman közölték, hogy megfertőződtek, ketten, hogy a tesztjük negatív.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Amikor a sepsiszentgyörgyi kórház szülészet-nőgyógyászati és újszülöttosztályát vasárnap karanténba helyezték, a hatóságok azt közölték, hogy öt koronavírusteszt eredménye lett pozitív. Antal Árpád polgármester és Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök azóta több alkalommal nyilvánosan és – elmondásuk szerint – személyesen is arra kérték az érintetteket, hogy hozzák nyilvánosságra koronavírustesztjük eredményét a járványügyi feltárás segítése érdekében, valamint azért, hogy eloszlassák az emberek félelmét, és helyreállítsák a megyei kórház iránti bizalmat.

{K1}

A felkérésre eddig öt orvos válaszolt. András Pál, Kese Réka és Antal Álmos nőgyógyászok közölték, hogy koronavírussal diagnosztizálták őket. Legutóbbi híradásunk óta Antal Álmos hozta nyilvánosságra, hogy pozitív a tesztje. A sajtónak elmondta, önhibáján kívül fertőződött meg, hiszen decemberben volt utoljára szabadságon.

A harcmezőn sérültem meg, nem jelentettem járványtani kockázatot, hiszen szilveszter óta nem voltam szabadságon, nem hagytam el az országot, azóta folyamatosan dolgoztam, védőmaszkot viseltem. A lelkiismeretem tiszta

– mondta a hatvanéves orvos a We Radiónak. Antal Álmost a kórházban kezelik, abban bízik, legyőzi a betegséget. Szerda estig sikertelenül próbáltuk elérni.

{K2}

Rajtuk kívül még két nőgyógyász hozta nyilvánosságra a teszteredményét: Carmen Stoica és Toma Áron. Mindkettőjük eredménye negatív, tizennégy napig lakhelyi elkülönítésben vannak.

Az első híradásokban közölt öt fertőzött közül tehát ketten még nem vállalták fel a nyilvánosság előtt a pozitív tesztet. A járványtani feltárás még mindig folyamatban van.

{K4}

{K3}