Újabb lélegeztetőgépeket vásárolnak a sepsiszentgyörgyi kórháznak

Bíró Blanka 2020. március 25., 19:43

Kétmillió lejt különített el Kovászna Megye Tanácsa a sepsiszentgyörgyi kórháznak, hogy lélegeztetőgépeket és a koronavírus tesztelésére alkalmas berendezést (PCR) vásároljon. Ezt az összeget kiegészítik a helyi vállalkozások és civilek folyamatosan érkező adományai.

Újabb lélegeztetőgépeket vásárolnak a sepsiszentgyörgyi kórház részére. Képünk illusztráció Fotó: Henning János

Mint kifejtette, a kórház vezetősége már a múlt héten kért árajánlatokat ezekre a felszerelésekre, a kórházban beazonosítottak egy helyszínt, ahová beszerelik a laboratóriumot és a berendezést.

Tamás Sándor hangsúlyozta, hogy a koronavírus-teszteléshez legalább három terem kell, és megfelelő felszereltségre van szükség. „Azon vagyunk, hogy a kórház működése, ellátottsága megfelelő legyen, hogy az egészségügyi személyzet arra koncentrálhasson, ami a feladata: a gyógyításra. Ugyanakkor arra kérjük a lakosságot, hogy segítsen ebben a nehéz helyzetben. Az elszabadult indulatok nem tesznek jót senkinek.

Higgadtságra van szükség, és arra, hogy értékeljük annak a közel ezer embernek a munkáját, akik a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban teljesítenek szolgálatot, nap mint nap veszélyeztetve saját és családjaik egészségét életét

– mondta Tamás Sándor.

Amint arról beszámoltunk, sepsiszentgyörgyi kórházban jelenleg 11 lélegeztetőgép van, még további hármat kaphatnak a kisvárosi kórházakból: kettőt Kézdivásárhelyről, egyet pedig Barótról.