Pénzalapot hoztak létre a gyergyószentmiklósi kórházért

Gergely Imre 2020. március 25., 17:45

A Gyergyói-medence római katolikus főesperessége pénzügyi alapot hoz létre, amelynek célja, hogy további egészségügyi felszereléseket vásároljanak a térséget kiszolgáló gyergyószentmiklósi kórháznak. A kezdeményezést az Arbor vállalkozók szövetsége is támogatja.

Gyűjtenek, hogy ne legyen hiány a kórházban a járvány tetőzésekor. Minden segítségre szükség van. Képünk illusztráció Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Több, az egyház, a vállalkozók, és mások részvételével zajlott beszélgetés eredményeként született meg a döntés: létrejön a Segítsünk Gyergyó medence lakóinak elnevezésű pénzügyi alap – közölte szerdán sajtótájékoztatón Portik Hegyi Kelemen főesperes és Keresztes Zoltán plébános, valamint Bajkó Tibor, az Arbor vezetője. Amint fogalmaztak:

most a legnagyobb segítséget az jelentené, ha a kórház további felszereléseket kapna, hogy ha jön a baj, akkor készen állhasson minden tekintetben.

Magánemberek, vállalkozások, közbirtokosságok pénzügyi hozzájárulását gyűjtik az alapba, és az összegből lélegeztetőgépeket és más eszközöket vásárolnak, amelyre a kórháznak szüksége lehet a koronavírus-járvány idején.

Amint a felhívásban ismertették, a pénzügyi alapba befolyt összeget egy hét tagú, szakemberekből álló csapat döntése alapján fogják felhasználni, a pénz kezelése és felhasználása a teljes nyilvánosság bevonásával történik.

Aki támogatásával csatlakozni szeretne a kezdeményezéshez az a főesperesség bankszámlaszámára utalhatja el a maga hozzájárulását. A szükséges adatok: Protopopiatul Romano Catolic Adószám: 4972621, Bankszámlaszám: RO02 RNCB 0155 0163 1692 0005.