Hatvanezer lejre büntettek a rendőrök Maros megyében egyetlen éjszaka alatt

Simon Virág 2020. március 25., 15:41

Ötszáznál is több személy került 24 óra alatt otthoni elkülönítésbe Maros megyében, és jelentősen nőtt az intézményesített karanténban lévők száma is. A rendőrök és a közegészségügyi felügyelők is róttak ki büntetéseket.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A szerdai londoni repülőjárat 120 utasának mindegyike otthoni elkülönítésbe vonult, de a magyarországi járattal érkezettek közül is kilencen. Még így is sokan érkeztek személygépkocsival haza külföldről a megyébe, hiszen  szerdán kora délután összesen 3284 személy volt 14 napra otthonába zárva. Ez 623-mal több, mint egy nappal korábban.

Intézményesített karanténba 95 személy került (előző nap 67-en voltak).

A prefektúra közleménye szerint az elmúlt 24 órában két személyt helyeztek intézményesített karanténba amiatt, hogy ellenőrzéskor nem tartózkodott otthon. De másik három személyt is megbüntettek azért, mert nem tartotta be az otthoni karantén előírásait.

Az otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályok megsértéséért az elmúlt 24 órában 5 pénzbírságot róttak ki, ezek összértéke 7700 lej.

Koronavírus-fertőzésre utaló jelekkel 28 személyt kezelnek a marosvásárhelyi fertőző betegségek kórházában, ez hárommal több, mint kedden.

A rendőrök éjszakánként ellenőrzik az utcán lévő embereket, vizsgálják, hogy betartják-e a kijárási tilalmat, és büntetnek is. Az elmúlt 24 órában 400 rendőr volt az utakon ellenőrizve, hogy betartják-e a világjárvány megfékezésére hozott intézkedéseket. A szerdára virradó éjszaka 490 személygépkocsit állítottak meg és 670 személyt igazoltattak, 71 esetben büntettek. A pénzbírságok összértéke 60 ezer lej.

A közegészségügyi igazgatóság szakemberei pedig az üzletekben ellenőrzik, hogy hányszor és mivel fertőtlenítenek, korlátozzák-e az üzletben levő vásárlók számát, illetve használnak-e védőfelszerelést az alkalmazottak. Az elmúlt 24 órában 4 pénzbírságot róttak ki, ezek összértéke 7200 lej.