Tizenhétre nőtt a koronavírus okozta halálesetek száma

Székelyhon 2020. március 25., 08:38

Újabb személyek halálát okozta az új koronavírus, 17-re nőtt a halálos áldozatok száma – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Képünk illusztráció Fotó: 123RF
Koronavírus Romániában
Igazolt eset 906
Elhunytak 17
Gyógyultnak nyilvánítottak 86
Intézményes karantén 6016
Otthoni elkülönítés 101 199
Elvégzett tesztek 14 466


22:50
– További három koronavírus-fertőzött vesztette életét szerdán – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport. Velük 17-re nőtt a koronavírusban elhunyt romániaiak száma.

19:50 – Elkezdődtek a koronavírus (SARS-CoV-2) kimutatását célzó laboratóriumi vizsgálatok a marosvásárhelyi orvosi egyetem kutatóközpontjában – közölte az Agerpres hírügynökséggel Leonard Azamfirei rektor.

17:30 – Meghalt egy koronavírussal diagnosztizált, 52 éves férfi – írja az Agerpres hírügynökség a Stratégiai Kommunikációs Csoport szerda délutáni közlésére hivatkozva. Ezzel 14-re emelkedett a COVID-19 halálos áldozatainak száma Romániában. A férfit Suceaván kezelték, miután március 23-án koronavírussal diagnosztizálták. Az áldozat túlsúlyosságban szenvedett. 

14:00 – Idáig 167 ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása gyanújával. A csendőrség és a rendőrség ugyanakkor 1336 bírságot rótt ki az otthoni elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt. Emellett a határrendészet négy ügyben összesen 18 személy ellen indított eljárást hamis nyilatkozattételért.

A 2-es számú katonai rendelet érvénybe lépése óta már 450 személyt helyeztek hatósági karanténba, mert nem tartották be a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó előírásokat. Nyolc, hatósági karanténban lévő személy elhagyta a karanténközpontot, ezért újabb 14 napra vesztegzár alá vonták őket.

13:00 – Románia területén 906 személynél mutatták ki szerda délig a koronavírussal való fertőződést, közülük 13-an meghaltak. A gyógyultak száma 86.

10:30 – Egy 72 éves Krassó-Szörény megyei nő a járvány 13. romániai áldozata, szerda reggel vesztette életét.

09:00 – Frissítette szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a vörös zónához tartozó országok jegyzékét. Mindazoknak, akik a listán szereplő államokból érkeznek, kötelező módon intézményesített karanténba kell vonulniuk 14 napra.

Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország és Irán tartozik a vörös zónához.

Az úgynevezett sárga zónát illetően az INSP leszögezi, mindenkinek, aki külföldről tér haza, lakhelyi elkülönítésben kell maradnia 14 napig. Az új jegyzék kedd éjféltől érvényes.

00:30 – A tizenkettedik áldozat egy 74 éves, Ialomiţa megyei személy, akit a kománfalvi (Comăneşti) kórházban kezeltek. A férfin március 19-én jelentek meg a tünetek, 22-én súlyos állapotban szállították kórházba. A túlsúlyos páciens veseelégtelenségben és több más betegségben is szenvedett – ismerteti az Agerpres hírügynökség.