Kényszerhelyzetre hivatkozva szerződést bontottak a Brassói Corona sportolóival

Horváth Bálint Ottó 2020. március 24., 20:23

Néhány hónappal a klubot sújtó doppingbotrány után ismét kínos ügybe keveredett a Brassói Corona, a klub ugyanis felbontotta egyes edzők és játékosok szerződését. A város polgármestere később közbeavatkozott.

A klub kézilabdacsapatát még az elmúlt év végén kizárták a bajnokságból Fotó: Facebook/CSM Corona Brasov

A klub vezetősége kényszerhelyzetre hivatkozott, miszerint a koronavírus-járvány terjedése, illetve az országban kihirdetett szükségállapot miatt nem tudják betartani a szerződésben foglaltakat.

A helyi tanács által finanszírozott Brassói Corona szakosztályainak

több sportolója és edzője kapta meg a szerződésbontásról szóló dokumentumot, de nem mindenki, ez pedig heves vitát szült, és a vezetőséget azzal vádolták, hogy tetszőlegesen választották ki azokat, akiket elküldenek a klubtól.

A kialakult helyzetre Brassó polgármestere, George Scripcaru is reagált, aki szerint a döntést meghózok nem megfelelően jártak el, mivel nem elemezték ki az ügy minden részletét annak érdekében, hogy az edzők és sportolók jogai ne sérüljenek. Emiatt kérte az összes szerződésbontásról szóló dokumentum érvénytelenítését, illetve a szükségállapot ideje alatt ezek felfüggesztését.

A városi elöljáró kiemelte, a sportolói tevékenység újrakezdése után a klub vezetőségével egyeztetnek arról, hogy

miként lehet megfelelő körülmények között folytatni a tevékenységüket, és megteremteni a feltételeit annak, hogy Brassóban ismét eredményes csapataik legyenek.