Hargita megye: közelít a kétezerhez a lakhelyi elkülönítésben állók száma

Széchely István 2020. március 24., 14:40

Hétfőről keddre 22-re nőt az intézményes karanténba helyezettek száma Hargita megyében, a lakhelyi elkülönítés alatt állóké pedig eléri az 1920-at. Igazolt koronavírusos megbetegedés továbbra sincs a megyében.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A Hargita Megyei Prefektus Hivatal kedden, kora délután kiadott közleménye szerint kettővel nőtt a külföldről hazatért, karanténközpontban elhelyezett helybéliek száma: jelenleg 22-en vannak a megyében kijelölt karanténközpontokban.

Lakhelyi elkülönítést majdnem 300 esetben rendeltek el a hatóságok hétfő óta, így keddre 1920-ra nőtt az otthonukban izoláltak száma, ugyanakkor 18-an elhagyhatták lakhelyüket, mert lejárt a két hetes elkülönítésük.

Keddig 24 óra alatt 1285 lakhelyi elkülönítés alatt álló esetében ellenőrizték a hatóságok, hogy otthon tartózkodnak-e, hármat közülük meg is bírságoltak, mert megszegték a vonatkozó előírásokat, összesen 9000 lejnyi bírságot kaptak a törvényszegők – tájékoztatott a prefektusi hivatal. A meglévő feladataik mellett három olyan gépkocsit, illetve konvojt is átkísértek a megyén, amelyekben külföldről hazatért állampolgárok utaztak.

{K1}