Koronavírus: megérkeztek az újabb teszteredmények Hargita megyébe

Széchely István 2020. március 24., 13:46

Újabb tizenkét koronavírus-teszt eredménye érkezett meg kedden Hargita megyébe, mind a tizenkét eredmény negatív, azaz továbbra sincs igazolt koronavírusos megbetegedés a megyében.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A pénteken megérkezett első kilenc negatív teszteredmény után kedden ismét jó hírt kapott Hargita megye. A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatósághoz megérkezett újabb tizenkét koronavírus-teszt eredménye mind negatív – tudtuk meg Tar Gyöngyitől, az intézmény vezetőjétől.

Azokról a tesztekről van szó, amelyeket a Hargita megyében karanténba helyezettektől, illetve a kórházakban megfigyelés alatt tartott hazatértektől begyűjtött minták laborvizsgálata alapján készültek.

A székelyudvarhelyi karanténközpontban elhelyezett egyik izolált személy, egy csíkszeredai kórházban megfigyelés alatt tartott influenzás beteg, továbbá tíz csíkszéki, karantén alatt álló külföldről hazatért személy koronavírus-tesztje érkezett meg kedden Hargita megyébe. A pénteki teszteredményekkel együtt mindeddig 21 koronavírus-teszt eredménye érkezett meg Kolozsvárról Hargita megyébe, az összes eredmény negatív, azaz továbbra sincs igazolt koronavírusos beteg a megyében.

Mint ismert, a karanténba helyezettek mellett olyanoktól is mintát vettek a járványtanász szakorvosok, akik külföldről, de nem a koronavírus miatt veszélyesnek minősített térségekből tértek haza, viszont megfázásos tüneteik voltak – ők kórházban kerültek megfigyelés alá.