Elmaradnak a Szent György Napok, újabb szigorításokat vezetnek be Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2020. március 23., 19:51

Sepsiszentgyörgyön újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Leáll a közszállítás, bezárják az orosz piacot és játszótereket, elkerítik a padokat, civil összefogással segítik az időseket, de a város legnagyobb ünnepe, a Szent György Napok is elmaradnak.

A játszótereket is lezárják Sepsiszentgyörgyön Fotó: Sepsiszentgyörgyi Városimázs Iroda

Az Országos Készenléti Bizottság keddi döntése alapján lezárják a játszótereket, felfüggesztik a közszállítást (leállnak a Multi Trans vállalat által működtetett autóbuszok), ideiglenesen bezárják a Supeco üzlet mögötti orosz piacot. Az intézkedések szerdától lépnek érvénybe és a sürgősségi helyzet végéig tartanak.

Idén elmaradnak a Szent György Napok, az erre szánt összegből a családorvosoknak és mindazoknak, akik a közösségért dolgoznak, védőfelszereléseket és tisztítószereket vásárolnak.

A civil szervezetekkel közösen elindították azt a szolgáltatást, amely által alapélelmiszerekhez jutnak anélkül, hogy el kelljen hagyniuk otthonaikat. Az iskolai fogorvosok segítenek kiváltani a receptre felírt gyógyszereket, eljuttatják azokhoz, akiknek szükségük van rá.

Minden mozgatható erőforrást az emberek biztonságának és egészségének rendelünk alá. Meggyőződésem, hogy ha vigyázunk egymásra, ha felelősen viselkedünk, akkor túl leszünk ezeken a nehéz időkön. Maradjon otthon, mentsen életet! Maradjunk otthon így védhetjük azokat is, akiknek dolgozniuk kell értünk. Orvosok, ápolók gyógyszerészek, takarítók, bolti eladók, rendőrök és tűzoltók. A helyzet nagyon gyorsan fordulhat rosszra és még rosszabbra

– fogalmazta meg üzenetét Facebookon közzétett videóüzenetben Antal Árpád a város polgármestere. Hozzátette, a korlátozások nem „ellenünk, hanem értünk” történnek.

Arra is kitért, hogy Sepsiszentgyörgyön is több visszaigazolt koronavírus fertőzésről tudnak.