Rajthoz áll az Európa-bajnokságon az országos ralibajnok

Horváth Bálint Ottó 2020. március 23., 19:45

A többszörös országos ralibajnok Simone Tempestini, a Kolozsvári Napoca Rally Academy versenyzője bejelentette, hogy segítőjével, Sergiu Ituval részt vesz az idei rali Európa-bajnokság teljes szezonjában.

Az országos ralibajnokságon Tempestini négyszer nyerte meg a Hargita Gyöngye Ralit Fotó: Rallyphoto.ro

Az országos ralibajnokság mezőnyében legfiatalabb sportolónak számító Simone Tempestini, a rekordot jelentő négy bajnoki cím tulajdonosa azt tervezi, hogy idén is elindul néhány romániai futamon.

„Természetes volt, hogy indulunk az Európa-bajnokságon. Korábban már több versenyen is indultam, de az idei lesz az első a pályafutásom során, amikor egy teljes szezont fogok teljesíteni. A romániai motorsport számára az idei az első alkalom, amikor egy versenyzői páros részt vesz az Európa-bajnokság egész szezonjában.

A célunk nem csupán az, hogy megnyerjük a junior 1-es kategóriát, amelyen a 28 év alatti pilóták versenyeznek, hanem összetettben is az élen akarunk végezni. Ez egy komoly célkitűzés a részünkről, de határozottak vagyunk, hogy a végsőkig küzdjünk, és Romániába hozzuk a két bajnoki címet”

– nyilatkozta Simone Tempestini.

Az idei rali Európa-bajnokság nyolc etapot foglal magában, a mezőny Portugáliában, Spanyolországban, Lettországban, Lengyelországban, Olaszországban, Csehországban, Cipruson és Magyarországon áll rajthoz. A szezon március 25-én kellett volna kezdődjön, de a koronavírus-járvány terjedése miatt az első fordulót szeptemberre halasztották.