A háztartásokat csatlakoztatják rá a csatornahálózatra

Gergely Imre 2020. március 23., 19:30

A gyergyószentmiklósi Rózsa utcában már a múlt héttől zajlanak a csatornázási munkálatok. Tavaly földbe kerültek a gerincvezetékek, most a házakhoz vezetik el, hogy megtörténhessenek a rácsatlakozások a hálózatra.

Fotó: Gergely Imre

Nagy Zoltántól, Gyergyószentmiklós polgármesterétől tudjuk, hogy amint a csatornahálózaton végzett munkát az adott utcákban befejezik, elkezdik az ivóvízvezetékek cseréjét, hogy végül a földfelszínen is megkezdődhessen a munka, mivel

teljes felújítás következik az utca teljes hosszában.

A héten a tervek szerint elkezdődik a csatornázási munka az Építő utcában, továbbá a Békény és a Halász utcákban is újraindul a munka a vezetékek építésével és az egyéni rácsatlakozások előkészítésével az új hálózatra.

Amint a polgármester közölte, a kivitelezővel közösen megállapított ütemterv szerint

szakaszosan végzik majd a munkát, annak érdekében, hogy a közúti közlekedést ne kelljen lezárni.

Ezekben az utcákban, vagyis az úgynevezett „teherforgalmi úton”, teljes felújítás történik az útfelületen. Járdák is épülnek, és ezek alatt alakítják ki azt a műszaki csatornát, amelybe a különböző vezetékeket helyezik, hogy az esetleges későbbi meghibásodások során ne kelljen feltörni az úttestet. A járdákat mindenhol térkővel burkolják.

Ahol a hely megengedi, parkolókat és biciklisávot is kialakítanak.