Közösségi ima az interneten: virtuális templomot építettek

Molnár Melinda 2020. március 23., 17:22

Mostantól azok is bekapcsolódhatnak a szentmisék, istentiszteletek követésébe a templom.ro oldalon,  akik nincsenek jelen a közösségi oldalakon.

Egy helyen a szentmisék és az egyházi kiadványok. Hiánypótló kezdeményezés a koronavírus idejére. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Az újabb lehetőségről Szőcs Csaba szászfenesi plébános,a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület igazgatója videóüzenetében elmondja:

munkatársaival virtuális templomot építettek, „ahol a járvány idején napi szentmisét, lelki útravalót, segítséget kínálunk az egyéni és az internetes összekapcsolódás által a virtuális közösségi imához”.

A honlapon a Hirdetőtábla menüben a napi szentmisék és közös imádságok időpontjáról tájékozódhatunk, amelyeket az élő közvetítések alatt a „szentélyben” követhetünk.

Az Újságos asztal nevű menü kínálatát is érdemes böngészni, köztük a Vasárnap katolikus hetilap és az Új ember online kiadásait, ugyanakkor a Magyar Kurír jóvoltából ingyenesen letölthető a márciusi Adoremus.

„Maradjunk otthon, vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk a lelkünkre, és járjunk a virtuális templomba mindaddig, amíg ismét benépesíthetjük igazi templomainkat!” – üzenik a templom.ro szerkesztői.

Világméretű imádkozás

Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez – tette közzé a Magyar Kurír „Ezekben az emberpróbáló napokban (...) kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek” – kéri Ferenc pápa.