A csíkszeredai kosárcsapattól minden idegenlégiós hazautazott

Dobos László 2020. március 23., 13:08

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt megszűnt minden közös tevékenység a VSK Csíkszereda férfi kosárlabdacsapatánál. A nem székelyföldi játékosok és az idegenlégiósok hazautaztak.

Szerződést bontottak a kanadai és a szlovén játékosokkal Fotó: Gábos Albin

Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda vezetőedzője elmondta, nem vártak, a négy idegenlégiósukkal közös megegyezéssel már március közepén szerződést bontottak, így a két kanadai játékos, Mambi Diawara és Meschack Wandja Lufile, illetve a két szlovén sportolójuk, Matevz Magusar és Marko Cergic még a karanténok bevezetése előtt hazatértek Kanadába és Szlovéniába.

Mellettük hazautaztak a nem csíkszeredai játékosok is, Adrian Movileanu Ploiești-re, Cristian Mocritchii Aradra, Medgyesy Róbert pedig Temesvárra.

A csíkszeredaiak egyénileg, saját lakásukban vagy udvarukon próbálják tartani erőnléti állapotukat.

Lászlófy Botond szerint a hazai szövetség túl későre halasztotta a végleges döntést. Archív Fotó: Haáz Vince

„Nem értem a szövetség totojázását, határozatlanságát. Európa 22 országában vagy befejezettnek nyilvánították vagy törölték a kosárlabda-bajnokságokat. Nálunk a szakszövetség konzultált a klubvezetőkkel, akiknek többsége ugyanazon a véleményen volt, de még sem született semmilyen döntés a törlésről vagy a befejezésről.

Mi azt szeretnénk, hogy töröljék vagy tekintsék befejezettnek a bajnokságot. Ha folytatódna is valamikor a bajnokság, időbe kerülne a játékosok mérkőzésekre való felkészítése a hosszú szünet után.

Kevés az esély a folytatásra, de ha mégis folytatódna a pontvadászat, a csíki kosárlabdázók számára pozitív dolog lenne, hogy hazai környezetben, a felújított Erőss Zsolt Arénában rendezhetnék mérkőzéseiket” – mondta el Lászlófy Botond.