Segítségnyújtás a gyergyószentmiklósi időseknek

Gergely Imre 2020. március 22., 17:33

Maradjanak otthon: figyelmeztetnek mindenkit, és elsősorban a fertőzésveszélynek leginkább kitett időseket plakátok, felíratok a járdán és a helyi rendőrség járőrkocsijának hangosbemondója is Gyergyószentmiklóson.

Képünk illusztráció Fotó: MTI/Vajda János

Ahhoz, hogy az idősek a lakásukon belül maradjanak, szükséges, hogy valaki beszerezze számukra az élelmet, gyógyszereket és egyebeket. Ezt a városháza, és a hozzá tartozó szociális igazgatóság, a Caritas – otthoni beteggondozó szolgálat, valamint a Vöröskereszt együttműködése tartja kézben. Ők és az általuk felkért önkéntesek segítik azon 65 év feletti lakosokat, akiknek gondot jelent a gyógyszer és az alapélelmiszer beszerzése. Azokat az időseket kérik, hogy forduljanak hozzájuk, akik közelében nincs fiatalabb családtag, ismerős, rokon, szomszéd, aki átvállalná a bevásárlást, gyógyszer beszerzést.

A segítségnyújtást igénylők a 0730-710 950-es telefonszámon jelentkezhetnek, megadva a nevüket, lakcímüket és telefonszámukat.

A módszer az, hogy az idős személyek telefonon jelzik, hogy mire van szükségük a boltból, patikából és másnap a szervezetek munkatársai és az önkéntesek hazaviszik nekik a kért termékeket. A hazaszállítás ingyenes, de a termékek árát ki kell fizetni.

Azok a 18 és 60 év közötti személyek, akik önkéntes segítők lennének, a szocialisiroda@gyergyoszentmiklos.ro emailcímen jelentkezhetik csatlakozási szándékukat a kezdeményezéshez.