Több, mint 1500-an vannak otthoni elkülönítésben Hargita megyében

Székelyhon 2020. március 21., 14:20

Továbbra is 20-an vannak intézményes karanténban Hargita megyében, az otthoni elkülönítésben levők száma viszont 1224-ről 1532-re módosult a Hargita Megyei Prefektúra szombat déli közlése szerint.

Gondoskodni kell a házi elkülönítésben levőkről, mivel nem hagyhatják el a lakásukat. Képünk illusztráció Fotó: MTI/Vajda János

Mint írják 7 személy esetében oldották fel az otthoni elkülönítés korlátozását, 8 személyt pedig kórházba utaltak. Ezen túlmenően pedig arról is tájékoztatnak, hogy a Hargita megyei intézményes karanténközpontokban 343 ágy áll rendelkezésre.

Mint arról beszámoltunk, megérkezett Hargita megyébe péntek este az eddig begyűjtött minták alapján elkészített koronavírus-tesztek egy részének az eredménye, ezek szerint továbbra sincs igazolt beteg a megyében.

A Hargita megyei sürgősségi esetek bizottsága közölte, hogy a biztonsági intézkedéseket a karanténközpontoknál a rendőrség, csendőrség és a helyi rendőrök biztosítják, továbbá állandóan jelen vannak és fenntartják a közrendet a kórházaknál felállított osztályozó sátraknál is. Emellett az utóbbi 24 órában 625 ellenőrzést végeztek otthoni elkülönítetteknél a rendőrség, csendőrség és a helyi rendőrök közreműködésével.