Ne dumáljunk, hanem csináljuk! (x)

Támogatói tartalom 2020. március 20., 09:54

Antal Lóránt szenátor három havi fizetését ajánlotta fel az Udvarhely felkészül – COVID-19 gyűjtéshez.

Fotó: Antal Lóránt sajtóirodája

Március 19-én reggel Antal Lóránt ezzel az üzenettel ösztönözte a vállalkozókat és politikus társait Facebook-oldalán: „Ne dumáljunk, hanem csináljuk!”

A szenátor kijelentette, örömmel értesült az SZKA által indított Udvarhely felkészül – COVID-19 adománygyűjtésről, amellyel a székelyudvarhelyi kórházat és a polgármesteri hivatalt szeretnék segíteni az adott krízishelyzetben. „Gratulálok a kiváló kezdeményezéshez” – jelentette be.

„Mindannyiunkat érint az egyre jobban terjedő COVID-19-járvány. Példátlan egészségügyi kihívás előtt állunk, és

annak érdekében, hogy biztonságban tudhassuk magunkat, segítenünk kell egymásnak.

Az SZKA fogadta volna a 21 000 lejes támogatást, de elhatárolódott attól, hogy online térben, nyilvánosan népszerűsítsem a kampányukat, mondván, hogy »Tudomásul vettük a magyarázatát, mely szerint egy jó ügyért szeretett volna kampányolni, viszont fenntartjuk a jogot, hogy mi válasszuk meg azokat a közszereplőket, akikkel népszerűsíteni szeretnénk programjainkat, kampányainkat.«

Mivel ösztönző videómat teljesen félreértettek és más konnotációt adtak neki, egyszerűsítettem az ügyet és a támogatást direkt a kórháznak utaltam. Krízishelyzet van, amikor mindent félretéve az összetartás az elsődleges feladatunk. Mi politikusok emberek, civilek is vagyunk, részei a társadalomnak. Pontosan a civil szféra kellene megértse, hogy a cégek bajba kerültek, ők most másra kell fordítsák forrásaikat. Pont ezért gondoltam, hogy most rajtunk a sor politikusokon, közalkalmazottakon, akiknek az elmúlt években többszörös fizetésemeléseket eszközölt a kormány! Én is ezt szeretném tenni, ezért az Összefogás a megelőzésért és legyőzésért adománygyűjtést ezúton három havi szenátori fizetésem 70 százalékával szeretném támogatni (21 ezer lej).”

Antal arra ösztönzi politikustársait és a közalkalmazottakat, hogy fogjanak össze és ők is támogassák az ügyet.

„Azok a cégek, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt, azok most ne adakozzanak, azok tartalékoljanak, és helyezzék biztonságba az alkalmazottaikat. Hamarosan meg kell jelenjenek azok a sürgősségi kormányrendeletek, amin keresztül támogatást kapnak a nehéz helyzetben. Azok a vállalkozók, akiknek most jobban megy, azok most adakozzanak. A székelyudvarhelyi kórháznak szüksége van egészségügyi eszközökre és felszerelésekre, hogy legyőzhessük a vírust. Minden nap számít, ezért ne dumáljunk, hanem csináljuk!”
 
X – Fizetett hirdetés