A közösségi médián keresztül közvetítik a brassói reptér építését

Bíró Blanka 2020. március 19., 17:52

Folyamatosan tudósítanak arról, hogy milyen ütemben épül a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér utasterminálja, a Facebookon tesznek közzé anyagokat, hogy az érdeklődők követhessék a fejleményeket – adta hírül Adrian Vestea, Brassó Megye Tanácsának elnöke.

Látványterv • Forrás: Brassó Megye Tanácsa Fotó: Brassó megyei tanács

Az első felvételeket szerdán hozták nyilvánosságra, két nappal azután, hogy a megrendelő önkormányzat kiadta az építkezési parancsot. Arról tudósítanak, hogy megkezdődött az építőtelep rendezése, szerelik a munkásoknak és az irodáknak kialakított konténereket, bekerítik a területet, megszervezik az őrzést, rákapcsolódnak az elektromos hálózatra, majd a földmunkákkal folytatják.

Arra is kitérnek, hogy a szükségállapotban, a koronavírus terjedésének korlátozása érdekében minden megelőző intézkedést betartanak. A következőkben folyamatosan fényképekkel és videókkal tájékoztatnak a munkálatról, hogy a lakosság követhesse, miként haladnak, komolyan végzik a dolgukat.

A tervek szerint a kész utasterminált jövő év március 1-jén adják át. Arra számítanak, hogy 2021-ben „be is indulhat” a repülőtér.

Legutóbb a Világbank végzett egy felmérést a Brassó megyeiek prioritásairól, és abból arra derült fény, hogy a legfontosabbnak a repülőtér megépítését tartják. A lakosság 90 százaléka számára a légikikötő az elsőrendű nagyberuházás. Erre az évre a Brassó megyei önkormányzat saját költségvetéséből 215 millió lejt különített el erre a célra, az építkezést 90 százalékát még idén el akarják végezni.