Két sepsiszentgyörgyi személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét

Bíró Blanka 2020. március 19., 15:14

Újabb két koronavírus-fertőzést igazoltak vissza Kovászna megyében, ezzel hatra emelkedett a bizonyított esetek száma. A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) ma csütörtökön délben közölte, hogy Kovászna megyében két újabb személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

Képünk illusztráció Fotó: Védelmi Minisztérium

A Kovászna Megyei Prefektúra tájékoztatása szerint egy 30 éves nőnél és egy 32 éves férfinál mutatták ki a koronavírust.

Mindketten sepsiszentgyörgyiek, egy család tagjai, nemrég érkeztek haza Franciaországból, és március 17-én, vagyis kedden kerültek lakhelyi elkülönítésbe.

Csütörtökön mind a kettőjüktől újabb mintákat vettek és küldtek újraelemzésre. A prefektúra továbbá arról tájékoztat, hogy az általános állapotuk jó, az előírt procedúrákat esetükben is betartják.

Háromszéken továbbra is húsz személy van intézményes karanténban, és 927-en lakhelyi elkülönítésben.

Ez utóbbiak száma szerda délután óta újabb 144 személlyel növekedett. Az intézményes karanténben levők tünetmentesek. A lakhelyi elkülönítésben levőkkel folyamatosan tartják a kapcsolatot,

Kovászna megyében eddig két személy hagyhatta el az otthoni vesztegzárat, mert lejárt az elkülönítési időszak, és nem voltak tüneteik.

„Sajnos megvan az első két bizonyított koronavírusos eset Sepsiszentgyörgyön. Jó hír viszont, hogy ezek a személyek külföldről való hazatérésük óta önkéntes karanténba vonultak otthonukban.

Ismét kérem a városunk lakóit: szigorúan tartsák be a hatóságok előírásait, és ha csak tehetik, maradjanak otthon!

– hívja fel a figyelmet Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.