Sok támogató felajánlás érkezik a csíkszeredai kórház részére

Székelyhon 2020. március 19., 14:11

A koronavírus-járvány, az azzal járó rendkívüli intézkedések és az előrejelzett veszély sokak szolidaritását felkeltette, a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház irányába sok támogató felajánlás érkezett.

A Csíkszeredai Megyei Kórház épülete. Hatékonyan kell kezelni az intézmény javára tett felajánlásokat. Archív Fotó: Veres Nándor

Mint írják, van, aki pénzt adományozna, van, aki gyűjtést szervez és olyan is, aki saját vagy cége munkáját állítja szükség esetén a kórház rendelkezésére.

„Mindezeket a felajánlásokat köszönjük és hálásak vagyunk érte.

Ugyanakkor az a kérésünk, hogy az ilyen felajánlások vagy gyűjtések előtt a kezdeményezők egyeztessenek kórházunk munkatársával, azért, hogy ezeket az erőforrásokat megfelelően fel lehessen használni, ne gyűjtsünk például olyasmire, aminek a beszerzése már esetleg folyamatban van, vagy amit az egészségügyi minisztérium kiutal számunkra.

A szükségletekről, azok összegeiről és az érkezett felajánlásokról tájékoztatjuk majd a közvéleményt ” – idézi a tájékoztató Konrád Juditot, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzserét.

Hozzáteszik: az esetleges felajánlásokról egyeztetni lehet a kórház Menedzsment és Innováció Irodájának munkatársával a 0758-117 655-es telefonszámon vagy e-mailben a beataspitalmciuc@gmail.com címen.