A röplabdázóknál már lezárták a bajnokságot

Horváth Bálint Ottó 2020. március 19., 10:38

A Román Röplabda-szövetség szerdán úgy határozott, a koronavírus-járvány terjedése miatt lezárja a női és férfi felnőtt bajnokságot. Az alapszakasz végeredménye szerint a Balázsfalvi Alba, illetve a Galaci Arcada szerezték meg a bajnoki címet.

Ezzel a döntéssel megvédte országos bajnoki címét a 2018-ban BL-döntős Fehér megyei együttes. Archív Fotó: Facebook/Volei Alba Blaj

A szövetség elnöke, Gheorghe Vișan az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, nem volt más választásuk, le kellett zárják a bajnokságot. Mivel csak a szükségállapot lejárta után, a legjobb esetben április második felében kezdhették volna el a csapatok a felkészülést,

nem tudták volna befejezni a szezont május 15-ig, a nemzetközi szövetség által megszabott határidőig.

„Úgy határoztunk, hogy az alapszakasz végeredménye szerint berekesztjük a bajnokságot. Minden szempontból ez a legjobb döntés, amit hozhattunk. Amennyiben ugyanis kivártunk volna, feleslegesen összezavartuk volna az érdekelteket, ráadásul nagy a veszélye a megbetegedéseknek is” – mondta Gheorghe Vișan.

A bajnokságban a csapatok az alapszakasz után két fordulót játszottak le a rájátszásból, és még nyolc játéknap volt hátra. A női mezőnyben a Balázsfalva Alba ötpontos előnnyel rendelkezett a második helyezett Bukaresti Dinamo előtt, míg a férfiaknál a Galaci Arcada hét ponttal előzte meg a SCMU Craiovát.