Segítség a csíkszeredai időseknek

Székelyhon 2020. március 19., 09:55

Mivel a koronavírus-világjárvány eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a szépkorúak a legveszélyeztetettebbek, a csíkszeredai önkormányzat felkérte a város idősebb korosztályát, hogy az elkövetkező időszakban kizárólag jól indokolt esetben hagyják el otthonaikat, és kerüljék a közvetlen kapcsolatot másokkal.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Mivel az otthonmaradás létfontosságú feltétele a folyamatos élelmiszer- és gyógyszerellátás, a polgármesteri hivatal az alárendeltségébe tartozó szociális igazgatósággal létrehozta az Időseinkért! Elnevezésű szolgáltatást, amely a szükséges, elsősorban gyógyszer- és élelmiszer-vásárlások terén nyújt segítséget. A városháza közleménye szerint

a szolgáltatás igénybevételére jogosult minden olyan 65 év feletti csíkszeredai lakos, aki jelenleg nem részese a város által nyújtott más szociális ellátórendszernek, és akinek nincs a közvetlen közelében felnőtt korú, 60 évnél fiatalabb, aktív személy (családtag, szomszéd, ismerős stb.), akire számíthat, akire támaszkodhat.

Az Időseinkért! szolgáltatás igénybevételéhez az alábbi adatok megadása szükséges: teljes név, pontos lakcím (ahol a városháza munkatársai felkereshetik) és személyi szám (CNP). Jelentkezni a 0735–209455-ös telefonszámon vagy a social@szereda.ro e-mail címen lehet az említett adatok megadásával. Azokat a személyeket, akik csütörtök 12 óráig jelzik igényüket, a szolgáltatást nyújtók péntektől keresik fel. Ezt követően a minden munkanapon 12 óráig jelentkezőknek az azt követő legközelebbi munkanaptól kezdődően nyújtanak segítséget.