Egy nap alatt több mint kétszázzal nőtt a lakhelyi elkülönítésben levők száma Háromszéken

Bíró Blanka 2020. március 18., 19:57

Újabb koronavírus-fertőzést nem azonosítottak Háromszéken szerda délutánig, de naponta több százzal növekszik a lakhelyi elkülönítésben levők száma. Az eddig elvégzett tesztek mindegyike negatív lett.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

A Kovászna megyei prefektúra szerda délutáni tájékoztatása szerint már 783 személy van lakhelyi elkülönítésben a megyében, míg kedden még 544 személy nem hagyhatta el otthonát. Míg keddről szerdára 239-cel nőtt az otthonukban elkülönítettek száma, hétfőn még csak 384-en voltak ebben a helyzetben. Az egészségügyi igazgatóság munkatársai felügyelik a lakhelyi elkülönítésben levők állapotát. Intézményes karanténban jelenleg húszan vannak, a keddhez képest egy személy került még hivatalos vesztegzárba.

A prefektúra arról tájékoztat, hogy az eddig karanténban levő személyek vírustesztjei visszaérkeztek, és valamennyi negatívnak bizonyult, tehát nem fertőződtek meg. A prefektus hangsúlyozza, ez egy „örvendetes” hír. A legutoljára, szerdán karanténba került személynek még nem érkezett vissza a teszteredménye. A Kovászna megyei fertőzöttek száma nem változott, továbbra is négy visszaigazolt eset van nyilvántartásban, a négy Kovászna városi személyt a kolozsvári járványkórházban kezelik.